Gastenboek / Livre d'or[Het gastenboek ondertekenen]

[Signer le livre d'or]

Dekker

Vianen (UT)
21/09/2022

Beste Mathieu,
Wat een geweldige site heb jij gemaakt met hele interessante kastelen en verhalen daarover. De keuze van de kastelen en welke criteria je daarvoor hebt gebruikt is mij onbekend.
Wel mis ik een tweetal kasteelvermeldingen namelijk Kasteel Twickel in Delden. Dit kasteel staat nog steeds en ziet er prachtig uit. En het 2de kasteel dat ik mis is kasteel Amaliastein in Vianen. Dit kasteel behoorde tot de hoog adelijke familie Bredevoort. De familie is helaas uitgestorven en het kasteel is door een brand vernietigd en later afgebroken. Het kasteel is voor zover ik heb gehoord een van de grootste van Nederland geweest en de familie Brederode was erg betrokken bij het zelfstandig worden van de Nederlanden. Kortom hierover is een prachtig historisch verhaal over te schrijven.

Marijn Taal

Scheveningen/Leiden
07/09/2021

Beste Mathieu,
toen ik informatie zocht over het Huys te Warmond kwam ik bij uw boek 'Heren van Warmond en Woude (985-1503)' en het bijbehorende filmpje op de site van historisch genootschap Warmelda terecht. Prachtig! Ik ga het zeker kopen! Toen ik uw uitgebreide publicaties over de geschiedenis van Warmond zag ben ik verder gaan zoeken op uw naam en kwam ik weer hier op uw kastelen-website terecht. Geweldig! Ik ben zelf sinds een paar jaar erg geïnteresseerd geraakt in de middeleeuwen en nu ook heel erg in de middeleeuwse geschiedenis van het graafschap Holland. Vooral de tijd en het bewogen leven van graaf Willem I van Holland fascineert me mateloos.
Enfin, ik verheug me zeer uw boek en uw andere publicaties te lezen. Ik begrijp dat deze eerste in Warmond te koop is? Misschien dat ik er wel heen fiets vanuit Leiden.

Ik heb nog geen eigen website maar op mijn instagram-profiel 'marijntaal' post ik over de boeken die ik lees over de (Hollandse) middeleeuwen.

Marijn Taal, 22.

Pieter Appel

Capelle aan den IJssel
09/02/2020

Hallo Mathieu,
Lang geleden dat ik jouw website heb bezocht. Dat was in de tijd dat ik - net als jij - bij Key Net werkte en ik een verhaal schreef over jouw hobby. De site ziet er nog steeds fantastisch uit.

Dr Kees Kuiken

Haren Gn
Website
26/02/2015

Wat een interessante site. Uw voorbehoud inzake de verwoesting van het Muiderslot lijkt me terecht. Voor het citaat van Willem Procurator kunt u nu ook verwijzen naar de editie/vertaling Gumbert-Hepp (Hilversum 2001) 184 ('et in castro quodam quod uttunc illo sitim fuerat') en 185 ('en in een kasteel, dat daar toen gelegen was'). Latijns 'uttunc' komt mij erg nadrukkelijk voor.

Ruud

Oirsbeek
03/02/2015

Geweldige site. Ik mis alleen Kasteel Schaloen in Schin op Geul ofwel oud Valkenburg. De Ruine van Valkenburg staat er wel op.

Leconte

Hallennes-lez-Haubourdin
19/12/2014

Merveilleux site où j'ai pris des informations pour les femmes de nos seigneurs entre autres Catherine UTENHAM, qui a été femme de Léon de Harchies, seigneur d'Hallennes et d'Erquinghem, car comme vous le savez, le Nord de la France est aussi La Flandre. En tout cas, votre site est un plaisir.
Michel Leconte, historien, président d'histoire et patrimoin hallennois.
Je ne manquerai pas de revenir vers vous pour vous offrir l'histoire du manoir d'Hallennes qui remonte à l'an 1402. Bien cordialement.

Miranda

Leiderdorp
02/06/2014

Wat een leuke site!

Kees

Capelle a/d IJssel
Website
06/01/2014

Hallo Mathieu, langs deze weg wens ik je een voorspoedig en gelukkig nieuw jaar. Ik kom nog regelmatig langs om je site te bekijken, erg leerzaam en mooi.
Groet Kees

Luc Ribbens

België
Website
18/10/2013

Proficiat met uw prachtige website!
Luc Ribbens
Privesecretaris
Graaf John de Marnix de Sainte Aldegonde
Kasteel van Bornem

Otto van Lent

Beverwijk
24/03/2013

Hallo Mathieu.
Bij toeval deze site ontdekt - geeft een leuk overzicht van kastelen in Nederland.
In oktober 2012 zijn de funderingen gevonden van kasteel LENT in Lent bij Nijmegen (van Jan en Diederik van Lent uit de 13e eeuw). Binnen nu en twee jaar zal een uitgebreid verslag van de opgraving verschijnen a.d.h.v. de Archeologische Werkgroep Nijmegen.
Met vriendelijke groet.

B. van Veluw

Baarn
Website
20/03/2013

Mooie site, ben zelf bezig met een docu te maken over het verdwenen ridderhofstad Drakenburg te Baarn. Erg leuk werk dat uitzoeken.

Jan Theo Bakker

Leiderdorp
28/02/2013

Awesome!

M.Pahlplatz

Arnhem
06/01/2013

Leuke website. Ik lees hem erg graag.

Tom

Zeist
Website
02/11/2012

Hallo, ik heb weer genoten van je mooie kastelen! Kom je ook weer eens bij mijn foto's kijken? Groeten van Tom.

Han van Eck

Nijmegen
Website
10/09/2012

Mooie website. Ik heb een aantal kastelen en kasteelruïnes gevonden die ik nog niet kende. Erg leuk.

Kees

Capelle a/d IJssel
Website
07/02/2012

Hallo Mathieu, op deze wijze wil ik je graag wijzen op mijn vernieuwde site. Ik kom nog regelmatig bij je op bezoek, prachtig zoals je alles weergeeft. Mooie en duidelijke site, dat is het. Complimenten. Groet Kees.

Erzo (Ridder van Teylingen tit.)

Nederland
14/07/2011

Je website is indrukwekkend. Gewoon goed.
Ik (eenvoudige Nederlander), heb uitgezocht dat ik duidelijk een nazaat ben van de bouwer van het kasteel van Teylingen. Goeie daad opa Willem/Hugo.
Ik voeg toe, dat ik geleerd heb om trots te zijn op je nageslacht en niet op je voorgeslacht. En dat ben ik. Groet, Erzo.

Buurvrouw #13

Warmond
24/02/2011

Hallo Matthieu,
Geweldige site, dat had ik je al eens verteld, maar uhm waar is het Huis te Werve? Ik zocht achtergrond info en hoopte bij deze site meer te vinden... Ik zal je mijn informatie tot dusver toesturen.
Het was een plek van betekenis voor K & H twisten en na de Reformatie ook voor katholieken. Tip: op fietsafstand in Rijswijk.

Harrie van den Ham

Tegelen
23/02/2011

Op zoek naar informatie naamregister beland bij kasteel Den Ham....op deze schitterende site. Compliment. Hele site een ware fundgrube voor genealogische informatie.

Fred

Hoensbroek
10/02/2011

Mooie site, maar helaas niet compleet. Het grooste intakt zijnde kasteel hoensbroek staat er niet bij, jammer. Maar verder super.

Gerard van der Kaa

Oisterwijk
28/12/2010

Mooie site, ik mis in onze omgeving Kasteel Nemelaer in Haaren.

Henk van der Woerdt

Oosterhout Gld.
Website
22/12/2010

Hallo Mathieu, ik kom nog vaak bij je kijken, want ik vind je informatie zo waardevol. Bij deze wens ik je fijne feestdagen en een goed en gezond 2011, groetjes, Henk & Coby.

Theo Quicken

Breda
12/12/2010

Ik fotografeer windvanen, daar je ze ook op kastelen vindt kwam ik op uw site terecht. Geweldig mooi en goed verzorgd. Dank voor alle informatie.

Ron

Heerhugowaard
23/11/2010

Hele mooie site met prachtige kastelen. Heb het met veel plezier gelezen.

Kees

Capelle a/d IJssel
Website
22/11/2010

Hallo Mathieu, kasteel Beverweerd heb je ook al staan in zijn nieuwe jasje, mooi geworden. Ben er ook geweest, maar het stond toen helemaal in de steigers en zeilen, dus moet nog een keer. Kom zeker nog eens terug. Groet Kees.

Liesbeth Egers

Rosmalen
15/10/2010

Hallo Mathieu,
Leuk deze site, een aantal van de kastelen heb ik ook bezocht, maar ik wist niet dat er zo veel kastelen in Nederland zijn. Ik mis nog wel kasteel Maurick hier bij Vught (maar misschien voldoet dit niet aan de critera).
Groetjes Liesbeth.

Jan Bontje

01/09/2010

Boeiende site...

Louisette

Belgium
Website
27/08/2010

Altyds een plezier op uw site rondgekeken met uw prachtige kasteels.

Maddy Wackers

Wageningen
08/08/2010

Van het museum de Casteelse Poort in Wageningen heb ik de opdracht gekregen de geschiedenis van het gebouw inzichtelijk te maken in een ruimte van het museum. Daartoe wil ik mij eerst heel goed de geschiedenis van het kasteel eigen maken. Ik heb daarom uw teksten gelezen en aantekeningen gemaakt om deze opdracht uit te voeren.

Henk van der Woerdt

Oosterhout (gld)
30/05/2010

Hallo, Ik heb met plezier op uw site rondgekeken en veel moois gezien en wat een uitgebreide documentatie erbij. Complimenten hiervoor. Ik ben zelf ook pas begonnen met het opzetten van een site over kastelen enz.en heb daar ook een link naar uw site opgezet. Ik hoop dat dit goed is? Misschien wilt U eens een kijkje nemen en ik sta open voor tips en ideeen. M.V.Gr. Henk

Kees

Capelle a/d IJssel
16/03/2010

Hoi Mathieu Je site is al weer aardig uitgegroeid. Mooie foto's en goede duidelijke omschrijving. Veel plezier met Uw site. Groeten van uit Capelle a/d IJssel.

Dahan, Andrée

Québec
04/03/2010

Quel site merveilleusement préparé, quel professionalisme. Je vous en félicite. Je me suis promenée de châteaux en châteaux, rêvant et imaginant mille histoire. Merci.

Piet Emck

Leerdam
07/02/2010

Mathieu, de site is inmiddels in Leerdam al aardig ingeburgerd en oogst veel lof. Groeten Piet Emck.

Cees

Alblasserdam
Website
03/02/2010

Laat ik beginnen om je een compliment te geven met deze prachtige site.
Johan van Homoet overleed niet in 1519 maar veel eerder, toen hij overleed kwam de Doornenburg in handen van zijn zuster Maria van Homoet, later vererfde deze aan Margriet van Homoet. In 1519 erfde haar zoon de Doornenburg.
Groetjes Cees van Homoet.

Richard van Zaane

Amsterdam
29/01/2010

Nogmaals wil ik onderschrijven, dat het hier gaat om een geweldige site. Geniet er nog vaak uren van. Geweldig !!

Kees

Capelle a/d IJssel Zuid Holland
Website
23/09/2009

Hallo mathieu, ben reeds vaker op Uw site geweest heb er weer enorm van genoten, het is weer fraai uitgebreid en ziet er bijzonder mooi uit goede foto's ook. Hartelijke groet.

Han van Bakel

Beneden-Leeuwen
Website
14/09/2009

Zeer interessante site. Natuurlijk is niet elke kasteel-eigenaar te duiden (oa door kaf-koren). Zo zou te Kasteel-Heeswijk van 1499 totm 1509 ene Heer van Zevenbergen te weten Cornelis de Glijmis er gewoond hebben.

Ik zie nog graag het volgende toegevoegd: Een kleine (familie)wapen-afbeelding per bewoner/bewoonster (geeft meer dimensie EN vooral begrip naar getoonde wapens nu in/om kastelen).

En misschien svp indien haalbaar per kasteel een enkele alinea extra (danwel verweven door teksten heen)de relatie tot gehele verdedigingslijnen omtrent rivieren/dalen/heuvels(bergen): Kastelen krijgen dan een nog mooiere context mbt enerzijds hun oorspronkelijk doel en anderzijds het vaak onherkenbare in het heden.

Noboru Yamashita

Nagasaki, Japan
14/07/2009

Beste Mathieu,
Wat een geweldige site. Ik ben er met veel plezier al een paar uur naar aan het kijken. Het wordt tijd om weer eens terug te gaan naar Nederland en dan met de auto, met de fiets haal ik het denk ik niet, zoveel mogelijk van de kastelen op jouw website die ik nog niet bezocht heb te bezoeken. De lijst is natuurlijk nog niet compleet dus ik kijk met plezier uit naar nieuwe toevoegingen. Succes!!!

Sintia

09/06/2009

Vind het een leuke site maar vertel het iets kindelijker.

Martin van der Linden

Zwolle
Website
06/06/2009

Mooie site. Onze zoon van 4 is helemaal weg van kastelen. Deze site biedt veel info om af en toe een leuke dagtocht te maken.

Alain Leenen

St-Truiden belgisch limburg
15/05/2009

Hartelijk dank voor deze schitterende site. Ik gebruik haar voor mijn foto bewerking. Hartelijke groetjes.

Fulco jr

IJsselstein
Website
19/04/2009

Een mooie site. Op mijn site verwijs ik naar uw site waar het gaat om de laatste kasteeltoren van IJsselstein.

Julian

Zwolle
Website
05/04/2009

Dank u wel voor deze info over kastelen. Ik heb het gebruikt voor mijn project geschiedenis.

Kees

Capelle aan den IJssel
Website
28/03/2009

Hallo Mathieu, ben na een flinke periode weer eens komen kijken op Uw site. Het is enorm uitgebreid. Prachtig, heb er erg van genoten. Ik wens U veel succes en plezier met Uw site.

Mickaël

Fourmies
02/03/2009

Site fort intéressant et riche de détail ; je regrette seulement ne pas l'avoir découvert plus tôt. Votre travail vous honore, félicitations!!!

Richard van Zaane

Amsterdam
27/02/2009

Wat een geweldige site. Heb er echt uren en uren van genoten.

Wilma van Zwieten

Peins
26/01/2009

Dankjewel voor zoveel inzet!! Zo wordt er een stukje geschiedenis in ere gehouden, in ons geval Kasteel ter Zwieten. Wij hebben er mooie etsen van...

Marieke

Wolfheze
23/01/2009

Leuke website met al die foto's en tekst bedankt ik heb er veel uitgehaald voor mijn werkstuk.

Dominique Thirion

Liège
17/01/2009

Très bon site, il permet en un seul coup d'oeil d'avoir une idée quasi précise des édifices.

Kees

Capelle a/d IJssel
Website
31/12/2008

Hallo mathieu ik wens U en de Uwen een heel goed 2009 toe. Groetjes.

Julia

Hillegom
12/12/2008

Prachtige site! Ik wil alleen even een opmerking plaatsen over kasteel 'De Walenburg'. Er staat dat de Duitsers in de 2e wereld oorlog de kelders als schuilkelders gebruikten. Dit is alleen niet juist. Mijn opa woonde er in de 2e wereldoorlog nog met zijn ouders. (zij huurden het van de Graaf van Lynden van Sandenburg).

Rene Oterdoom

Hoogersmilde
28/11/2008

Complimenten voor deze interessante site! Mooi werk.

Leo Piek

Leiden
21/11/2008

Mooie website hoop dat deze blijft bestaan.

Cathou

Thonon France
28/10/2008

Site superbe et complet, merci pour ce voyage médiéval.

Marie-Alice

Hilversum
08/10/2008

Merci pour ce site très intéressant! et moi qui croyais qu'il n'y avait pas ou peu de chateaux aux Pays-Bas, finalement il y a de quoi faire... Maintenant il ne me reste plus qu'à les visiter :)

Jos Stöver

Amersfoort
Website
08/10/2008

Over de eerste woontoren van het Huis te Warmond heb ik in castellologica (ergens eind jaren negentig) nog een aardig stuk geschreven. Conclusie is dat de huidige linker hoektoren voorzijde nog veel muurwerk van die oude donjon bevat. Mooie site verder.

Hein Verschure

Tilburg
Website
08/10/2008

Prachtige site!!! Idee om ook het kasteel van Loon op Zand op te nemen? Heeft ook een rijke geschiedenis met naar mijn idee nog verborgen anekdotes. Zoals het waarom dat er vlak ernaast een gebied ligt met de naam Land van Kleef...
In elk geval complimenten.

Mary den Hartog

Nieuwerkerk ad IJssel
Website
20/8/2008

Mooie en interessante site. Mijn man en ik hebben in Ierland vele kastelen bezocht, maar in Nederland zijn wij niet verder gekomen dan een viertal bekendere. Ik hou van fotograferen en je site geeft mij inspiratie om er ook in Nederland op uit te trekken, dank daarvoor.

Corrie

Deventer
12/8/2008

Hele mooie site, veel informatie over de geschiedenis. Mooie fotoos. Ik woon zelf in Overyssel en ik wil altyd zoveel mogelijk informatie over kastelen enz hebben voor ik ze bekijk. Proficiat met de mooie site.

Scott Barrall

Benica, CA, USA
9/8/2008

Thanks for your effort in creating this wonderful website, with so many photographs - it is very informative. I discovered it while researching Hendrik van Brederoode.

Ton Burgers

Velp
Website
2/8/2008

Hele mooie site; informatie erg interessant!

Patricia

Zeewolde
31/3/2008

Merci Mathieu,
Ton site est une mine d'or pour les touristes francais de passage en Hollande! Tu as fait un travail superbe!

Frank

Tilburg
1/3/2008

Mooie site. Op kasteel Waardenburg is er een opendag op 8 maart 2008 waar de voortgang van de restauratie is te bekijken.

Leonore

1/1/2008

Enorm leerzame site met veel informatie over onze vaderlandse geschiedenis. Er zijn echter nog veel meer kastelen of overblijfselen ervan. Misschien voor later?

Gildas

Nérac
Website
30/12/2007

Magnifique site, des architectures nouvelles pour moi qui suis gascon. Bravo encore.

Frits

Groningen
24/12/2007

Mooie site, duidelijk met liefde in elkaar gezet. Ga vooral door met het opvoeren van nieuwe onderdelen.

Ellis

Den Nul
17/11/2007

Mooie site hoor, heel duidelijk!

Ajold Lijftogt

Arnhem
17/11/2007

Supergave site, gefeliciteerd, de awards zijn zéér terecht toegekend. Ik ben trots op je!

Theo

Sliedrecht
Website
22/08/2007

Knap stuk werk Mathieu, ik heb het met veel plezier gelezen.

Carin van Tol

Assen
19/08/2007

Geweldig Mathieu. Ik heb nu foto's gezien van het kasteel Teylingen hoe het er toen uitzag. Ik ben de laatste tijd er veel mee bezig, en hoop het in mijn bezit te krijgen. Groetjes Carin.

Bonten

27/06/2007

Hallo,
De informatie over het kasteel van Woerden klopt niet helemaal. Het is inderdaad in gebruik door een horecagelegenheid, maar dit is slechts voor de helft van het kasteel. De "andere" helft van het kasteel wordt gebruikt door stichting Abrona. Hierin zijn appartementen gemaakt voor geestelijk gehandicapten die daar wonen. Ter info alleen.
groet,
dhr. Bonten

Natasja

Zijderveld
31/05/2007

Hoi,
Ik kan het kasteel Waardenburg niet vinden of staat hij niet op de site? Misschien wel een leuke aanvulling voor uw site.

Kees

Capelle a/d IJssel
04/05/2007

Mooie site, mijn hobby is ook kastelen in Nederland.
Er zijn er nog velen. Heb met veel plezier gekeken.

Tédik

Haarlem
Website
09/04/2007

Bravo pour ce joli site, découvert via celui du Chevalier du 38! Ma femme et moi vivons aux Pays-Bas, à Haarlem, et le château de Santpoort fait partie de nos balades dominicales... tout comme celui de Muiden que nous aimons bien.
Bonne continuation!

Ben Schenk

Winterswijk
11/03/2007

Beste Mathieu, Hartelijke dank voor deze heerlijke pagina`s. Vanuit het Herte geschreven met een perfecte opmaak.
groetjes Ben Schenk

Hans Kroon

Parijs
Website
06/03/2007

Zeer interessante site. Zelf heb ik ook heel wat historische stukjes geschreven gepubliceerd op de website van www.alphen.com onder de rubriek Geschiedenis.

Le chevalier du 38

France - Dauphiné
Website
09/02/2007

Bonjour messire Mathieu
J'ai toujours un immense plaisir à venir sur ton site si bien documenté. Les articles avec des croquis ou de vieilles photos des châteaux sont une merveilleuse idée.
Je suis fasciné par le "château de Teylingen". La plupart des ruines castrales que j'ai vues en France ont toujours des tours d'angle, des formes asymétiques. Celui-ci parait si simple !
Encore bravo pour ton travail de recherche.

Bram Buitenhuis

Zwolle (NL)
09/01/2007

Leuke site! Vooral kasteel Vosbergen bij Heerde had mijn bijzondere interesse omdat wij daar vaak wandelen.

mathieu

14/11/2006

cool, ik heet ook mathieu:):)

Renate

19/10/2006

Leuke site, wij zijn met school hiernaar toe geweest en ik vond het echt heel erg leuk.

Jacques Tremblay

Sherbrooke (Canada)
13/10/2006

Bravo pour votre site. Il est très bien documenté et fort intéressant. Les Pays Bas devraient vous récompenser car vous donnez le goût de se rendre sur place.

Le chevalier du 38

Dauphiné (France)
Website
01/10/2006

Je découvre ton site par le hasard de Google et je suis charmé. Voila un pays que je connais peu, et ces châteaux me donnent envie d'y passer mes prochaines vacances. Bravo pour tes recherches et la qualité de tes textes.

Inge Dieleman

Leopoldsburg (Belgie)
13/06/2006

Gewoon prachtig/een ware rijkdom.

Gè van Diest

Varsseveld (Nederland)
12/03/2006

Mooie vakkundige website met fraaie afbeeldingen en duidelijke tekst.

Caroline Raat

Leiden (nl)
Website
13/02/2006

Mooie site, hoor!!!

Tom

Zeist (Nederland)
Website
08/02/2006

Hallo, mijn complimenten voor je mooie website! Kom ook eens een kijkje nemen bij mijn website en (kastelen)foto's. Groetjes van Tom.

Losenko Wiktor

Besonrieux (Belgique)
06/01/2006

C'est un site pédagogique et historiquement riche. Il est tout à votre honneur d'avoir su trouver l'histoire de ces châteaux. Félicitations

DEGUELDRE

région Parisienne (France)
09/12/2005

Très beau site, bien fait, agréable, j'ai pu voir les châteaux de mes ancêtres potentiels, merci ! J'avais aussi trouvé un site avec la généalogie (http://web.genealogie.free.fr/Les_dynasties/Les_dynasties_celebres/
Benelux/Dynastie_de_Gueldre.htm)

Jan Brouwer

16/11/2005

Van de burcht Kuinre bezit ik een tekening uit het boek van Blau 1645.

Els

Amsterdam (NL)
25/10/2005

Mooie website. Ziet er professioneel uit. Complimenten Mathieu.

Astrid

(UK)
Website
17/10/2005

Complimenten voor deze prachtige en interessante website. Ik zal er zeker vaker naar toe gaan. Ondertussen plaats ik graag de link op mijn 'linkspage'.

K.F.E.van Breda

Breda (Nederland)
16/10/2005

Heb "heel" Frankrijk afgegraasd naar kastelen, niet wetende dat we er hier nog zoveel hadden. Bedankt voor het wijzen hierop, en vooral voor de uitgebreide geschiedenisbeschrijvingen erbij.

Truud

16/10/2005

Keigaaf Matthieu, ik laat het morgen aan jindi zien hoor die wil graag in een kasteel wonen als ze groot is en dan prinses worden, knuf en ga zo door.

E.Gelderman

Wapenveld (Holland)
Website
16/10/2005

Geweldig idee Mathieu..! Heb je een keer tijd doe dan de Hanze Stad Hattem in (Gelderland) een keer aan, daar staat het kasteel Molecaten. En de hartelijke groeten

Jeann ot

16/10/2005

Gewoon heel goed in elkaar gezet. Heb er veel aan gehad.

Frits de Vries

Wildervank (Ned)
16/10/2005

Moi Mathieu, een heel mooie side, ik heb er met plezier naar gekeken. Ga zo door Groeten Frits

Albert Bolink

Hengelo (Nl)
Website
16/10/2005

Via de nieuwsbrief van Moerstaal zag ik je website die enorm leuk is. Ik denk er over om je site van de maand November te maken . Geef me via email bericht hoe je dat zou vinden ! Groetjes: Albert Bolink

Maartje

13/08/2005

Wat een mooie site Mathieu! Echt super!

Guillaume

Leiden
12/08/2005

Olá Mathieu! Even je site bekeken tijdens werktijd... Goeie site! Ga nog ff verder rondneuzen. Ciao!

Mady de Wilde

31/05/2005

Merci pour les sites que vous m'avez donnés, très intéressant, quel travail a accompli cette famille, malheureusement il ne s'agit pas de la mienne, je poursuis donc mes recherches. Merci pour votre aimable collaboration. M. de Wilde

de Wilde

30/05/2005

Très beau travail, clair et concis. Pour ma part je recherche l'endroit en Hollande Septentrionale où se trouve les armes de la famille de Wilde, une chèvre sautante. Peut-être qu'à travers vos recherches avez-vous rencensé quelques armoiries.

Laurens

27/04/2005

Een prachtige site, veel informatie, ik wou altijd al meer informatie over de burcht van leiden en deze heb ik hier gevonden.

Janneke van den Akke

02/04/2005

Mooie informatieve site, tip: kasteel Heeswijk Dinther, is ook erg mooi, suc6 verder met je site!

Steven de Clercq

26/03/2005

Leuke site. Ik vroeg me af wat de oorsprong was van kastelen langs de Vecht. In 834-835 zijn er Vikingschepen op de rivier; in 953 schenkt de Duitse Keizer Muiden (+ tol) aan Bisschop v. Utrecht. Je zou verwachten dat versterkingen uit deze tijd stammen?

Agnes

12/03/2005

Leuke interessante site. Erg geinteresseerd naar de bewoners van de kastelen.

Els Bouwman

Amsterdam (Nederland)
01/03/2005

Het is altijd weer leuk om even op deze website te kijken en wat geschiedenis te lezen en mooie foto's te zien van kastelen om zo te ontdekken dat er nog heel veel te zien valt in Nederland.

GIARD HERVE

CLAMART (FRANCE)
25/02/2005

J'ai bien aimé votre site sur lequel je suis tombé en faisant des recherches sur Jacqueline de Bavière, dont j'écris une biographie. Moi aussi j'aime aller régulièrement aux Pays Bas. Mais je regrette de ne pas pratiquer le néerlandais. Amitiés.

Fennie

Website
09/02/2005

Hallo mooie website leuke informatie en heb je toegevoegd op mijn website onder 'kastelen'.
Bedankt! / Merci!


[Hoofdmenu] [Menu principal]